Odložena posjeta albanskog premijera Srbiji

Dvojica premijera saglasili su se da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni
18 komentar(a)
Edi Rama, Foto: Reuters
Edi Rama, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.10.2014. 16:46h

Posjeta premijera Albanije Edija Rame Beogradu, zakazana za 22. oktobar, je odložena, saopšteno je iz Vlade Srbije. Albanski premijer posjetiće Srbiju 10. novembra, navodi B92.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u popodnevnim satima sa predsjednikom Vlade Albanije Edijem Ramom.

Dvojica premijera saglasili su se da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni.

"I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smijemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti", naglasili su sagovornici.

Vrijeme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera.

Vučić i Rama istakli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cijele Evrope.

Zaključak je da zvaničan susret bude održan 10. novembra u Beogradu.

Posjeta Rame Beogradu je bila zakazana za 22. oktobar, a premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da će tokom vikenda odlučiti da li će doći do posjete.

Bonus video: