Hrvatska: Oluja rušila stabla

U rubnim djelovima grada zbog pada stabala i granja na elektroinstalacije, dolazilo je do nestanke električne energije, usljed nevremena urušilo se i nekoliko krovova
0 komentar(a)
kiša, Foto: Shutterstock
kiša, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.10.2014. 08:49h

Nakon nekoliko nadprosječno toplih dana, obilna kiša praćena grmljavinom, olujnim vjetrom i gradom zahvatila je gotovo cijelu Hrvatsku, javljaju lokalni mediji.

Grad veličine lješnika, uz obilnu kišu, posebno je pogodio šire karlovačko područje, u samom gradu je srušeno nekoliko stabala, dok su velike količine na saobraćajnicama stvorile lokve i bujice.

U rubnim djelovima grada zbog pada stabala i granja na elektroinstalacije, dolazilo je do nestanke električne energije, usljed nevremena urušilo se i nekoliko krovova.

U toku je sanacija štete, a na terenu su sve raspoložive vatrogasne ekipe.

Crveni alarm oglašen je za područje Istre i sjevernog Jadrana zbog čega treba biti posebno oprezan, jer je nevrijeme opasno po život, a moguće su velike štete i nezgode.

Loše vrijeme izazvalo je i probleme u saobraćaju, uključujući i Zagreb, pa nadležni upozoravaju da su putevi mokri i klizavi u većem dijelu zemlje, a zbog povremenih jakih pljuskova, grada, magle i velike količine vode na ulicama treba voziti vrlo oprezno.

Meteorolozi navode da će do petka biti uglavnom promjenljivo, uz povremenu kišu koja može biti i izraženija, dok se za vikend očekuje suvo i sunčanije vreme.

Bonus video: