Osumnjičenom za smrt 14-godišnjakinje određen pritvor

Kako je u saopštio direktor policije Milorad Veljović, djevojčica je najprije silovana 31. jula, a zatim ubijena tupim predmetom, odnosno motikom
0 komentar(a)
Darko Kostić, Foto: MUP Srbije
Darko Kostić, Foto: MUP Srbije
Ažurirano: 03.10.2014. 10:21h

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Darku Kostiću, osumnjicenom za silovanje i ubistvo 14-godišnje Ivane Podraščić iz Batajnice.

Dežurni sudija za prethodni postpak odredio je Kostiću pritvor zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da bi puštanjem na slobodu ometao istražni postupak uticajem na svjedoke koji treba da budu saslušani, kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti izvršenje krivičnog djela, navodi se u informaciji Višeg suda dostavljenoj Tanjugu.

Tijelo djevojčice, koja je nestala 31. jula, nađeno je u četvrtak u zapuštenoj kući u Rakovici. Kako je u četvrtak saopštio direktor policije Milorad Veljović, djevojčica je najprije silovana 31. jula, a zatim ubijena tupim predmetom, odnosno motikom.

Djevojčica (14) je, prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala, a oni su tada naveli da je ona i ranije umjela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.

Darko Kostić je višestruki prestupnik povratnik.

Kostić je 1993. godine ubio jednu staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović na konferenciji za novinare.

U maju ove godine Kostić je izašao iz zatvora, pošto je prethodno bio osuđen za više krivičnih djela.

Bonus video: