Bećković optužuje Vučića: Gore je nego devedesetih

122 pregleda 8 komentar(a)
Olja Bećković u "Utisku", Foto: Screenshot (YouTube)
Olja Bećković u "Utisku", Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.09.2014. 06:49h

Olja Bećković, autorka emisije „Utisak nedelje“ koja je poslije dvadeset godina emitovanja skinuta sa programske šeme B92 kazala je u izjavama za više medija da je uvjerena da iza ukidanja emisije stoji premijer Aleksandar Vučić i konstatovala da je medijska slika danas u Srbiji gora nego devedesetih pod Slobodanom Miloševićem.

„Disciplinovanje medija, od državnih do privatnih, uzelo je toliko maha da aktuelna vlast u Srbiji više ne preza ni od toga da poslije duže od dvije decenije emitovanja najuticajniju političku emisiju skine s programa, i to uz izgovore uvredljive za ono malo pameti koja se još nije dala okovati naprednjačkim manipulacijama“, kazala je Bećkovićeva.

„Ljudi govore da je ovo povratak u devedesete, ali ovo nije povratak u devedesete, ovo je gore od devedesdetih! Milošević nije koristio ovako savršene i perfidne metode zatiranja slobode medija. Radio je to otvorenije, uđe u RTS i otpusti par hiljada ljudi, ali je znao da mora da ostavi Studio B i neke opozicione novine“, kazala je Bećković.

Upitana o navodnoj ponudi Željka Mitrovića da „za basnoslovan novac pređe na TV Pink“, Bećkovićeva je odgovorila da je riječ o „manipulatorskoj igri skuvanoj u njihovoj kuhinji“ jer svi znaju da je Pink Vučićeva televizija. Ona je kazala da su na taj način pokušali da skrenu pažnju sa suštine. Objasnila je da je ponudu dobila SMS-om.

„Zamislite poslovnu ponudu SMS-om u kojoj piše da mi se nudi 6.000 eura, neki sponzor i ne znam šta još. Naravno da nisam odgovorila. Prethodno me je Mitrović zvao telefonom, ali se ja nisam javila. Bukvalno 30 sekundi poslije tog njegovog SMS-a zovu me iz 'Informera'! Kao iz pouzdanih izvora su saznali da sam dobila poslovnu ponudu od vlasnika Pinka“.

Bonus video: