Šarić prošao poligrafsko ispitivanje?

To je urađeno na zahtjev radne grupe MUP Srbije, kako bi se provjerile njegove ranije tvrdnje, iznijete na glavnom pretresu, da mu je cijelio proces montirao Rodoljub Milović
9 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: Reuters
Darko Šarić, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2014. 19:23h

Darko Šarić, protiv koga se pred Specijalnim sudom vode postupci zbog trgovine narkoticima i pranje para, u srijedu je, kako javlja srpska štampa, prošao poligrafsko testiranje, koje je urađeno na njegov lični zahtjev, da bi kasnije u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda bio saslušan i u svojstvu građanina.

Ovo sve urađeno je na zahtjev radne grupe MUP Srbije, kako bi se provjerile njegove ranije tvrdnje, iznijete na glavnom pretresu, da mu je cijelio proces montirao Rodoljub Milović, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, čiji identitet u početku nije htio da otkrije, nazivajući ga „general Papaja“.

Šarić je ispitivan i na okolnosti navoda da je jedan svjedok saradnik, koga je nazvao „Mango“, a pojedini mediji posle objavili da je riječ o Ljubiši Buhi Čumetu, oprao 7,4 miliona eura, koje se stavljaju na teret njemu i njegovim prijateljima.

Govorio je i o famoznom sastanku na Jelovoj gori, od 18. aprila 2010. godine, kad su se, prema njegovim tvrdnjama predstavnici vrha policije i tužilaštva sastali sa Draganom Dudićem Fricom, njegovim bliskim saradnikom. Neposredno poslije toga, Dudić je ubijen. Iz tog izvještaja, kako je svojevremeno naveo, može da se vidi „ko se sa kim sastao, šta je obećavano i šta se nudilo“.

Prema nezvaničnim informacijama, Šarić je tokom poligrafskog ispitivanja prošao sva pitanja vezana za Milovića i Buhu. Navodno je prilikom ispitivanja u svojstvu građanina, kazao da je Miloviću novac dao upravo Dudić.

"Da li je Darko Šarić prošao poligrafsko testiranje, zvaničan izvještaj nemam, to ćemo naknadno dobiti, ali mislim da ga je prošao", izjavio je za „Novosti“ njegov branilac, advokat Radoslav Baćović.

"Ovo mogu da kažem jer je bio vrlo jasan, ubjedljiv i argumentovan", dodao je on.

Bonus video: