Stefanović: Korupciju u policiji svešćemo na minimum

"Ima korupcije u policiji i kontakata sa kriminalom, kao i u svakom segmentu društva", kazao je srpski ministar policije
3 komentar(a)
Nebojša Stefanovića, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanovića, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.07.2014. 10:08h

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da postoji volja da se korupcija i povezanost sa kriminalom u policiji svedu na apsolutni minimum.

"Ima korupcije u policiji i kontakata sa kriminalom, kao i u svakom segmentu društva. Medjutim, sada postoji volja da se to svede na apsolutni minimum", rekao je Stefanović u intervjuu za "Blic".

"Neće se to završiti na šestorici saobraćajnih policajaca koji su uhapšeni u Kniću jer su uzimali mito. Takve stvari, za razliku od nekog prethodnog perioda, neću stavljati pod tepih", istakao je Stefanović.

On je dodao i da je naložio da mu se dostave svi predmeti na kojima se radi, da, kako je rekao, "ne bi bilo poslije iznenađenja kada neki predmeti iznenada 'isplivaju'".

"Ipak, nije sve u rukama policije. Tužilačka istraga je u rukama Tužilaštva i mi u velikom broju slučajeva radimo po njihovom nalogu", kaže ministar unutrašnjih poslova.

Na pitanje da li je zadovoljan stanjem u MUP-u kakvo mu je ostavio bivši ministar Ivica Dačić, on je odgovorio da ne može da kaže da je zadovoljan, ali i da je stanje bilo loše kada je Dačić MUP preuzeo.

"Međutim, mislim da on nije dovoljno uradio da ga promeni na bolje", dodaje Stefanović.

Bonus video: