Tijela iz masovne grobnice u Raškoj pripadaju kosovskim Albancima

Odalović je dodao i da Tužilaštvo Srbije za ratne zločine istražuje i navode masovnoj grobnici u Boru
136 pregleda 53 komentar(a)
Masovna grobnica, Foto: Shutterstock
Masovna grobnica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.04.2014. 11:25h

DNK analiza potvrdila je da posmrtni ostaci pronađeni sredinom decembra u Rudnici kod Raške pripadaju kosovskim Albancima ubijenim tokom rata na Kosovu i Metohiji, saopštio je šef beogradske delegacije u Radnoj grupi za nestala lica Veljko Odalović, javlja Radio Slobodna Evropa.

U Prištini je u ponedjeljak pod pokroviteljstvom Komiteta međunarodnog Crvenog Krsta održan 36. sastanak po redu delegacija Kosova i Srbije, u cilju postizanja dogovora o nastavku rada na masovnoj grobnici, koji će zvanično početi u četvrtak.

"Nakon što smo posmrtne ostatke odmah predali Međunarodnoj komisiji za nestala lica, dobili smo potvrdu identiteta, da su to tijela kosovskih Albanaca koja su nestala u sukobima na prostoru Kosova. To je ustvari bila definitivna potvrda da je lokacija u punom našem mandatu", rekao je Odalović.

Odalović kaže da će se prema ovom pitanju postupiti profesionalno..

"Želim da vas uvjerim da će rad na lokaciji omogućiti da se u što kraćem roku na krajnje odgovoran i profesionalan način ovo pitanje riješi. Predstavnicima porodica biće omogućeno da lokaciju posete kada onda iskažu želju i potrebu, izjavio je Odalović.

Odalović je dodao i da Tužilaštvo Srbije za ratne zločine istražuje i navode masovnoj grobnici s tijelima kosovskih Albanaca u Boru.

Bonus video: