Hrvatska: Zaplijenjeno 806 kilograma marihuane

Droga je zaplijenjena u petak, a radi se o jednoj od većih zapljena na području ove zemlje
88 pregleda 1 komentar(a)
Marihuana, Foto: Shutterstock
Marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2014. 16:50h

Uu policijskoj akciji u Hrvatskoj zaplijenjeno je 806 kilograma marihuane, a zbog zločinačkog udruživanja, kontinuirane nabavke i krijumčarenja marihuane, otvorena je istraga protiv jedanaestorice okrivljenih, od kojih su osmorica hrvatski državljani, dvojica bosansko-hercegovački i jedan albanski.

Droga je zaplijenjena u petak, a radi se o jednoj od većih zapljena na području ove zemlje.

Kancelarija za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (USKOK) osnovano sumnja da su tri muškaraca od sredine februara do 3. aprila ove godine u Zagrebu formirali zločinačku organizaciju, od ostalih okrivljenih, radi krijumčarenja većih količina marihuane morskim putem iz Albanije u Hrvatsku.

Kako se navodi u saopštenju, prema planu organizatora, dio marihuane bio je namijenjen za preprodaju na području Zagreba i drugih gradova u Hrvatskoj, a dio za daljnje krijumčarenje i preprodaju u zemljama zapadne Evrope.

Nakon jednog neuspjelog pokušaja, iz drugog puta su ribarskim brodom iz Albanije prevezli u Hrvatsku 770 paketa u kojima je bilo ukupno 806 kilograma marihuane.

Okrivljeni iz Albanije je dao na raspolaganje brod za krijumčarenje marihuane, a takođe je proveravao mogućnost kontrole radarskog nadzora od strane pomorskih službi.

USKOK je istražnom sudiji Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih uhapšenih, piše Hina.

Bonus video: