Radončić: Smijenjen sam zato što se borim protiv korupcije

Za smjenu je glasalo 28 poslanika, devet je bilo protiv, a pet poslanika u Predstavničkom domu bilo je uzdržano
16 komentar(a)
Fahrudin Radončić, Foto: Screenshot (YouTube)
Fahrudin Radončić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.03.2014. 16:28h

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić, za čiju su smjenu danas glasali zastupnici u Predstavničkom domu parlamenta BiH, kazao je da je smijenjen jer se "svojom borbom protiv korupcije verovatno zamerio nekim centrima moći".

Obraćajući se zastupnicima u Predstavničkom domu državnog parlamenta, Radončić je istakao da je "zahvaljujući pritisku Saveza za bolju budućnost (SBB) otkriven spisak najvećih plata u Federaciji BiH, objavljen je spisak dužnika za poreze u FBiH i spisak dugovanja za PDV na državnom nivou, uz velike otpore".

Prema njegovim riječima, "možda je SBB stranka (čiji je Radončić osnovač) previše pričala o potrebi antikorupcijske borbe, o tome da je neko kupio talgo vozove za 130 miliona maraka, koji ne odgovaraju šinama u BiH".

"Možda sam pretjerao što sam otvorio tabu temu političkih ubistava, ali sve sam to uradio s mnogo ponosa i nastaviću da radim na tome. Ja sam kao čovjek koji je gurnuo grudvu snijega i možete me ubiti, smijeniti, ali grudva antikorupcijske borbe neće stati", poručio je Radončić.

28 poslanika glasalo za smjenu

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na današnjem zasjedanju su izglasali smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

Za smjenu je glasalo 28 poslanika, devet je bilo protiv, a pet uzdržano.

Opširnije čitajte na stranicama Biznis plusa.

Bonus video: