U Srbiji, po narudžbi Applea, izrađena statua Stiva Džobsa

Skulptura je djelo srpskog vajara Dragana Radenovića koji će je i otkriti, ali i objasniti kako je došlo do kontakta sa upravom Apple
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2014. 10:19h

Jednom od osnivača Applea, Stivu Džobsu, velikom vizionaru i jednom od najuticajnijih ljudi u svijetu informacionih tehnologija, sjutra će u Beogradu, prije nego što krene put SAD, biti otkriveno spomen obilježje koje je naručila centrala Applea iz Kupertina u Kaliforniji.

Otkrivanje obeliska u Ustanovi kulture Palilula upriličeno je na dan Džobsovog rođenja prije 59 godina. Skulptura je djelo srpskog vajara Dragana Radenovića koji će je i otkriti, ali i objasniti kako je došlo do kontakta sa upravom Apple, najavila je Ustanova kulture Palilula.

Par dana nakon promocije, obelisk se seli u Kupertino u SAD, gdje je Džobs išao u osnovnu školu i gdje je sjedište Applea, međunarodne korporacije koja je jedna od vodećih u oblasti informacionih tehnologija.

Džobs je, poslije duge borbe sa bolešću, preminuo oktobra 2011. godine pošto se nekoliko mjeseci prije toga povukao sa mjesta generalnog direktora Applea.

Bonus video: