Facebook lansira servis koji će konkurisati Flipboardu

Paper servis je nastao iz projekta kojim su u kompaniji željeli da redizajniraju News Feed
0 komentar(a)
Facebook, Foto: Fr.wikinoticia.com
Facebook, Foto: Fr.wikinoticia.com
Ažurirano: 17.01.2014. 11:32h

Facebook konačno krajem januara može da lansira svoj Paper, servis koji će konkurisati Flipboardu. Predstavljanje tog servisa slijedi nakon višegodišnjeg eksperimentisanja i razvoja projekta za koji se iz kompanije nadaju da će korisnicima pružiti bolje iskustvo u pregledavanju dnevnih vijesti.

Kako se navodi u izvještaju, još postoji mogućnost da se odgodi lansiranje servisa, međutim kako je riječ o samostalnoj aplikaciji, predstavljanje će se vrlo vjerovatno održati krajem mjeseca.

Paper aplikacija funkcionisaće na isti način kao i Flipboard, pa će prikupljati medijske objave sa stranica kao što su CNN i New York Times, a među tim vijestima će biti ubačene i objave sa Facebooka.

Tim ljudi koji stoji iza Facebookovog News Feeda radio je na razvoju Paper servisa, a prema izvještaju, Paper servis je nastao iz projekta kojim su u kompaniji željeli da redizajniraju News Feed.

U novembru, Facebook je eksperimentisao sa opcijom čuvanja linkova na popis za kasnije čitanje. Prilikom pritiska na bookmark opciju, link članka bio je smješten u meni koji se nalazio unutar menija Facebook aplikacije, slično kao što je i kod Pocket i Instapaper aplikacija.

Cilj ovog projekta je da pruži korisnicima interfejs koji je nalik novinama, ova aplikacija bi za Facebook mogla da znači dodatni oglašivački prostor na mobilnim platformama, piše ICTbusiness.info.

Bonus video: