Beograd: Vozače gradskog prevoza obezbjeđivaće policajci zbog čestih napada

Uvodi se i sistem video nadzora u svim vozilima javnog prevoza, kao i tastera za hitne situacije, kako bi se spriječili napadi
0 komentar(a)
GSP Beograd, Foto: Wikimedia
GSP Beograd, Foto: Wikimedia
Ažurirano: 05.01.2014. 16:49h

Privremeno vijeće Beograda najavilo je danas, povodom učestalih napada na vozače i kontrolore, da će na linijama na kojima je bilo najviše incidenata u vozilima javnog prevoza dežurati policajci u civilu.

"Privremeni organ grada Beograda upoznat je sa problemom nasilja nad vozačima i kontrolorima u javnom prevozu. Tokom današnjeg dana već je održan sastanak sa predstavnicima MUP-a Srbije na kome je dogovorena tješnja saradnja između Gradskog saobraćajnog preduzeća, Sekretarijata za saobraćaj i Brigade Beograd MUP-a Srbije", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u GSP-u organizovan broj dežurnog telefona koji već imaju svi vozači, putem kojeg će moći da u realnom vremenu da prijave napad a taj telefon je, istovremeno, direktno povezan za policijom koja će reagovati.

"Privremeni organ će u saradnji sa GSP-om u najkraćem periodu krenuti sa uvođenjem sistema video nadzora u svim vozilima javnog prevoza, kao i tastera za hitne situacije, kako bi se ovakvi napadi spriječili u najvećoj mogućoj mjeri", navodi se.

Bonus video: