MUP da se trgne

Nikolić: Ne vjerujem pojedincima u MUP-u

Prijetnje koje dobijam samo su neke u nizu i važno je da se utvrdi koje su ozbiljne, a koje ne, rekao je Nikolić i dodao da nema povjerenja u pojedince u MUP-u
0 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Tanjug
Tomislav Nikolić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 25.12.2013. 20:54h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da se osjeća bezbjedno koliko i svi građani, ali i da su prijetnje samo neke u nizu i da je važno da se utvrdi koje su ozbiljne.

"Moja istupanja u javnosti imaju za cilj da se neko trgne i počne da razmišlja o tome da predsjednik Srbije nije tek jedan u nizu onih o kojima razmišlja MUP kome je povjereno, već da bi trebalo da prema meni imaju tretman makar toliko ravnopravan kao što imaju prema svojim načelnicima, direktorima, ministrima", rekao je Nikolić za televiziju Prva.

Prijetnje koje dobijam samo su neke u nizu i važno je da se utvrdi koje su ozbiljne, a koje ne, rekao je Nikolić i dodao da nema povjerenja u pojedince u MUP-u.

"Sve institucije su prije mene imale naznake da je došlo do ozbiljnih prijetnji i angažovale su se u tome, podnose mi izvještaje, došle su do zaključaka o kojim ljudima se radi, da li je to ozbiljno ili ne, još je istraga", rekao je Nikolić.

Na pitanje da li ima povjerenja u MUP, Nikolić je odgovorio da ima povjerenje u sve ljude koji se na bilo koji način bave bezbjednošću bilo kog čovjeka, ali da je "institucija jedno, a pojedinci drugo".

Upitan da li to znači da nema povjerenja u pojedince u MUP-u, on je odgovorio - nemam povjrenja u pojedince.

Podsjetimo, predsjednik Srbije je ranije za B92 potvrdio da "afera prisluškivanje" nije okončana i da ga i dalje tajno prisluškuju.

"Dačić uvijek može da me pozove za moj stav o izborima"

Predsjednik Srbije je govoreći o izborima izjavio je da on nije taj koji bi trebalo da odlučuje o vanrednim parlamentarnim izborima, i poručio da vlada treba da se raziđe ako ne može da obavlja funkcije zbog kojih je dobila mandat.

"Ako mogu da obavljaju funkcije zbog kojih su dobili mandat, neka ih obave, a ako ne mogu, neka se raziđu, novi izbori će pokazati da će Srbija imati vlast koja to može", rekao je Nikolić za televiziju Prva.

Iako socijalisti misle da sam ja taj koji treba da odluči o izborima, to nije tačno, rekao je Nikolić za televiziju Prva i dodao da može da pomogne da se "stranke pomire", ali ne i da odlučuje umjesto njih.

"Vidim da politički partneri razgovaraju, o tome imam svoje lično mišljenje, ali mislim da socijalisti tu pokušavaju da od predsjednika Republike izvuku nešto drugo, možda moj lični stav. Ali za moj lični stav predsjednik SPS (Ivica Dačić) uvijek može da me pozove, ja ću da mu kažem", rekao je Nikolić.

On je dodao i da za sad nije planirao da 21. januara ode u Brisel na prvu međuvladinu konferenciju kojom će otpočeti pregovori sa EU, navodeći da je pomogao kad je trebalo, a da je sad sve na vlasti.

Preporučujemo za Vas