Plenković: Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira

Kako je prenijela regionalna TV N1, Plenković je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine učestvovali u "Oluji"
3 komentar(a)
Andrej Plenković, Foto: Betaphoto/HINA
Andrej Plenković, Foto: Betaphoto/HINA
Ažurirano: 05.08.2018. 08:51h

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u Kninu da danas, 23 godine poslije operacije "Oluja", Hrvatska šalje Srbiji i srpskoj manjini poruke istine, saradnje i mira, ali je ukazao na, kako je rekao, nespornu činjenicu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku.

"Mi smo poslali brojne poruke u zadnje dvije godine Srbiji u kojima želimo saradnju i mir, ali želimo i istinu. Za sve nas je nesumnjivo da je veliku agresiju izvršio Milošević i velikosrpski režim na hrvatskoj teritoriji", rekao je Plenković sinoć u Kninu gdje se održava centralna proslava godišnjice "Oluje".

"Želimo da se srpska manjina u Hrvatskoj dobro osjeća i radimo na tome stalno, stoga šaljemo poruke istine, saradnje i mira", naveo je hrvatski premijer u razgovoru za HRT ispred kninske tvrđave, gdje je priređen prijem za ratne komandante iz Domovinskog rata.

Kako je prenijela regionalna TV N1, Plenković je izrazio poštovanje prema braniteljima koji su prije 23 godine učestvovali u "Oluji".

"Došli smo u Knin odati počast. Oluja je najveća vojna pobjeda u istoriji Hrvatske, u samo četiri dana oslobođeno je tri četvrtine okupiranog područja Republike Hrvatske", rekao je Plenković koji je posebno istakao ulogu generala Mladena Markača i Ante Gotovine koji su sinoć odlikovani najvišim hrvatskim odlikovanjima.

Bonus video: