Vulin: Priština reaguje kad god se donese neka odluka u srpsku korist

On je odbacio navode Prištine da mu je ulazak na Kosovo juče zabranjen zbog toga što su u Pasjanu ponovljeni lokalni izbori
3 komentar(a)
Vulin, Foto: Novosti.rs
Vulin, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 12.12.2013. 10:53h

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin izjavio je danas da vlastima u Prištini briselski sporazum postaje "najveća prepreka", zbog čega pokušavaju da ga "sabotiraju i izazivaju krize".

"Briselski sporazum polako ali sigurno postaje najveća prepreka Prištini", rekao je Vulin za Radio televiziju Srbije i dodao da kosovske vlasti reaguju kad god se donese neka odluka u korist Srba.

On je odbacio navode Prištine da mu je ulazak na Kosovo juče zabranjen zbog toga što su u Pasjanu ponovljeni lokalni izbori, podsjetivši da je prije dvije nedjelje bio u Kosovskoj Mitrovici kada je tamo ponovljeno glasanje.

Ministar zadužen za Kosovo rekao je da će u procesu integracije policije na sjeveru svi pripadnici policije "biti penzionisani sa 60 odsto od plate, plus dva procenta za svaku godinu" radnog staža.

On je kazao da se više od 300 srpskih policajaca prijavilo za Kosovsku policiju (KP), i dodao da će oni biti automatski primljeni nakon odgovarajućeg procesa prijavljivanja.

Bonus video: