Hrvatska: Bliznakinje naručile ubistvo ljubavnika zbog stana na moru

Murati nije ni sanjao šta mu spremaju bivša ljubavnica i njena sestra. Kad je saznao od policije, odmah je pobjegao iz grada
80 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2013. 10:37h

Sandra i Marija J, 28-godišnje bliznakinje iz Belorusije čiji je otac Beograđanin i koje nekoliko godina žive u Poreču, u Hrvatskoj, nagovarale su jednog svog vršnjaka na ubistvo Zija Muratija, imućnog ugostitelja iz Rovinja, s kojim je jedna od njih bila u vezi, piše "Jutarnji list".

Lijepe bliznakinje su ranije živele u Beogradu, a posljednjih nekoliko godina u Poreču.

"Cure su klasične sponzoruše, očigledno spremne na sve. Ali, ko je uopšte mogao da sanja da bi otišle ovako daleko - rekao je "Jutarnjem listu" jedan Porečanin o Sandri i Mariji J, sestrama koje su završile iza rešetaka jer su za 13.000 eura (100.000 kuna) naručile ubistvo.

O bliznakinjama iz pakla, kako su ih prozvali hrvatski mediji, malo toga se zna, ali klupko je počelo da se odmotava. Žrtva njihovog podlog plana trebalo je da bude Zija Murati (42), imućni ugostitelj koji na rovinjskoj rivi ima restoran "La Riva". On, pak, nije ni sanjao šta mu spremaju bivša ljubavnica i njena sestra. Kad je saznao od policije, odmah je pobjegao iz grada.

Sandra i Marija su, kako se priča u Poreču, veoma atraktivne. Odlučile su da na ubistvo nagovore svog vršnjaka, 28-godišnjeg Porečanina s kojim je jedna od njih bila u nekom obliku veze. To im je bila greška, jer ih je nesuđeni ubica, kojem su inače prijetile ubistvom jer nije htio da realizuje njihov opaki plan, sam prijavio policiji.

Atraktivne bliznakinje su, navodno, rođene u Bjelorusiji. Majka im je Ukrajinka, a otac Beograđanin i osim hrvatskog državljanstva imaju i ukrajinsko. Prije Poreča, živjele su u Rijeci i Beogradu, a u posljednjih godinu dana prijavljene su na adresi stana kojeg je, navodno, jednoj od njih kupio upravo Murati. Upravo je taj stan, pokazaće se, bio razlog zbog kojeg su odlučile da likvidiraju svog sponzora.

Muratijev restoran u Rovinju (Foto: www.glasistre.hr)

Niko ne zna pouzdano koliko je dugo trajala ljubavna veza s imućnim ugostiteljem, ali je definitivno bila intenzivna. Murati je prema njima bio veoma izdašan, piše "Jutarnji list". Svojoj djevojci i njenoj sestri plaćao je sve što bi poželjele.

Vrhunac je bila kupovina stana u starom gradskom jezgru Poreča. Vrijednu nekretninu ipak nije prepisao na njih i zato su se bliznakinje, kada je jesenas pukla ljubav, zabrinule da će ostati bez krova nad glavom. Murati s njima više nije želio da ima nikakvog posla i bilo je pitanje dana kada će da uslijedi deložacija.

U oktobru je počelo nagovaranje na ubistvo. Mladom Porečaninu su obećale 50.000 eura ako to učini, ali on je pokušavao da se izvuče i zaprijetio im je policijom. Tada su krenule prijetnje smrću.

"Poručivale su mu da će ili on ubiti osobu koju su one odredile, ili će one ubiti njega. Procijenio je da je vrag odnio šalu", kaže sagovornik "Jutarnjeg".

Galerija

Bonus video: