Biznis plus konferencija: U ovaj region više vjeruju stranci, nego oni koji tu žive

Na konferenciji koja završava 23. novembra u Ljubljani, priliku da se sretnu i povežu imaće preduzetnici sa prostora ex YU
1 komentar(a)
Janez Škrabec, Yuri Sidorovich, Foto: Biznis plus
Janez Škrabec, Yuri Sidorovich, Foto: Biznis plus
Ažurirano: 21.11.2013. 16:41h

Politika je dosad učinila malo, mnogo su više od politike napravili preduzetnici, kazao je na današnjem otvaranju trodnevnog regionalnog susreta Biznis plus u Portorožu Yuri Sidorovich, predsjednik uprave kompanije Deloitte Slovenija, dodajući da se nada da će oni koji rade na Biznis plusu za 10 godina brati plodove tog velikog projekta.

Sidorovich kaže da region mora da iskoristi zajedničke prednosti, te da stranci više vjeruju u ovaj region, nego oni koji žive na prostoru bivše Jugoslavije.

Prema njegovim riječima, kada bi region iskoristio svoje prednosti, mogao bi da napravi mnogo više.

"Imamo još mnogo toga da naučimo jedni od drugih, ali posla ima puno", kazao je on.

Na konferenciji koja je počela danas u Portorožu i završava 23. novembra u Ljubljani, priliku da se sretnu i povežu imaće preduzetnici iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije.

Organizatori su ranije najavili da će na konferenciji biti održan i okrugli stol o potencijalima regiona, zašto ih ne iskoristimo i pogled izvan regije, a najavljeno je učešće, pored Sidorovicha, i Tonija Balažiča (Mercator), Zvonka Ivanušiča (Sava Re), Enesa Čengića (Energoinvest) i Janeza Škrabeca (Riko), čije će diskusije koordinirati direktor poslovnog dnevnika Financi Peter Frankl.

Regionalni portal Biznis plus objavljuje vijesti iz ekonomije sa prostora bivše Jugoslavije. Portal svakodnevno prenosi najbitnije poslovne, ali i najznačajnije političke i društvene vijesti koje utiču na poslovni ambijent u svakoj od država. Portal je namijenjen svim posjetiocima, a posebno je značajan za vlasnike firmi, njihovim menadžerima i ostalim zainteresovanim koji žele da dobijaju objedinjene nove informacije iz biznisa sa područja jugoistočne Evrope.

Čitanje vijesti je besplatno, a posjetioci mogu prijaviti svoj e-mail kako bi svakog radnog dana u 15:30 elektronskom poštom dobijali jedinstveni pregled najbitnijih informacija.

Osim "Vijesti", Biznis plus kreiraju i dnevnik “Business.hr” iz Zagreba, slovenački poslovni dnevnik “Finance”, makedonski magazin “Kapital”, “Oslobođenje” iz Bosne i Hercegovine, kao i “Novi magazin” iz Srbije.

Bonus video: