12 povrijeđenih

Srbija: Trojica rudara stradala kada je autobus sletio sa puta

Kamion preuređen kao autobus u kome su se nalazili rudari koji su tada završili treću smjenu, sletjeo je iz još neutvrđenih razloga u provaliju na putu u selu Mosulj
84 pregleda 0 komentar(a)
kamion, Foto: B92
kamion, Foto: B92
Ažurirano: 20.02.2019. 10:03h

Trojica rudara rudnika "Grot" poginula su na putu Kriva Feja-Bosilegrad, kada je kamion koji je prevozio rudare sletio sa puta u provaliju, 12 ih je povrijeđeno, javljaju srpski mediji.

Porparol vranjanske policije Dragan Stamenković je izjavio da je kamion, koji je prevozio između 15 i 20 radnika, sletio sa lokalnog puta na planini Besna kobila oko 7:20 časova i da su povrijeđeni radnici zdravstveno zbrinuti u Vranju.

"Prema našim izvorima do nesreće je došlo kada je s puta u provaliju sletjelo teretno vozilo u kome su se nalazili rudari i radnici rudnika 'Grot' kod Vranja", rekao je za B92 Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju.

Kako je saopštila policija, kamion preuređen kao autobus u vlasništvu rudnika "Grot", u kome su se nalazili rudari koji su tada završili treću smjenu, sletjeo je iz još neutvrđenih razloga u provaliju na putu u selu Mosulj.

U Zdravstveni centar u Vranju primljeno je 12 povrijeđenih rudara od kojih su tri upućena u Klinički centar u Nišu. Povrijeđeni rudari nijesu životno ugroženi, izjavio je danas doktor urgentne medicine u Vranju Ljubiša Stojiljković.

Stojiljković je Tanjugu rekao da se u toj bolnici nalazi šest rudara, dok su trojica sa težim povredama primljena u niški Klinički centar.

Zdravstveno stanje trojice rudara, koji su s najtežim povredama primljeni u Klinički centar u Nišu, stabilno je, izjavio je Tanjugu dežurni neurohirurg KC Niš Boban Jelenković.