"Jutarnji": Sanader u Njujorku uživao kao sultan

Podatke o Sanaderovim boravcima u Njujorku zatražio je Uskok, a od FBi-aja su dobijeni putem Međunarodne pravne pomoći
8 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2013. 08:34h

Zagrebački "Jutrnji list", pozivajući se na podatke tajne istrage američkog FBI-a, otkriva da je bivši premijer Ivo Sanader prilikom svojih zvaničnih i nezvaničnih posjeta Njujorku odsijedao u Hotelu "Palas", jednom od najluksuznijih na svijetu, u kome noćenje košta i do 25 hiljada dolara.

Opisujući hotel kao arhitektonsko čudo na uglu Avenije i Medisona, list piše da je riječ o hotelu sa pet zvjezdica, ali i pet dijamanata - oznaku koju od 58 hiljada hotela i restorana širom svijeta ima još 0,28 odsto.

FBI je utvrdio da je Sanader u "Palasu" boravio više puta i da je svakog puta uživao kao sultan. Podatke o njegovim boravcima u Njujorku zatražio je Uskok, a od FBi-aja su dobijeni putem Međunarodne pravne pomoći.

Opširno opisujući mogućnosti koje ovaj hotel pruža, list navodi da je Sanader "prosto obožavao luksuz hotela Palas" gdje je boravio privatno, sa službenom delegacijom, ponekad sam, a kadkad sa svojom suprugom i ćerkama od kojih je jedna živjela u SAD, gdje je pokušavala da napravi glumačku karijeru.

Iz "Palasa"

"Jutarnji" ukazuje da je "Palas" bio drugi dom za svijetske zvijezde poput Majkla Džeksona i Vitni Hjuston, kao i da je u njemu sniman dobar dio prve sezone CW-ove prestižne serije "Gošip Girl".

Uz fotografije luksuzno opremljenih apartmana i kupatila hotela "Palas", "Jutarnji" navodi da se najluksuzniji "tripleks" apartmani nalaze na vrhu oblakodera, ukupno ih je četiri i prostiru se na tri nivoa, ukupne površine 465 kvadrata.

Inače, Sanader je po jednoj od šest podignutih optužnica, u slučaju Hipo banke, prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora, a u toku je suđenje za "aferu Fimi medija" koja njega i HDZ, čiji je bio lider, tereti za isisavanje novca preko te marketinške agencije.

Galerija

Bonus video: