Sanader: Ja sam najuspješniji premijer u istoriji Hrvatske

Sanader je rekao i da je zahvaljujući njegovom ugledu, vođstvu i harizmi, HDZ dobio izbore 2007. godine sa istim rezultatom kao i 2003. godine
3 komentar(a)
Ivo Sanader, Foto: Beta
Ivo Sanader, Foto: Beta
Ažurirano: 02.10.2013. 13:40h

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader je trećeg dana iznošenja odbrane po optužnici za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Fimi medija izjavio da je on bio najuspješniji premijer i da je sudjenje njemu ništa drugo do “udar na Hrvatsku”.

Sanader je rekao i da je zahvaljujući njegovom ugledu, vođstvu i harizmi, HDZ dobio izbore 2007. godine sa istim rezultatom kao i 2003. godine. "To znači da ni u čemu nismo podbacili i da ništa nismo izgubili. Građani nas ne bi drugi put birali jer se birači ne mogu prevariti", kazao je Sanader.

Ponovio je i da mu se krše prava jer je na osnovu "političkog naloga" protiv njega podignuto šest optužnica koje nisu spojene, a terete ga isključivo osobe koje su i same bile u zatvoru i imaju optužnice. Kazao je i da bi sve izbjegao da nije podnio ostavku te da je žalosno da je njegov "progon naložen" zbog političkog rivalstva.

"Ovo je udar i na Hrvatsku, kad se sudi najuspešnijem premijeru. Nije u redu da neko iz političkog rivalstva i straha od moje aktivacije krene u politički progon. Jesam li ja najveći kriminalac, sa šest optužnica koje nisu bile ujedinjene jer da jesu, sad bi se branio sa slobode", tvrdi Sanader.

"Čuo sam da je juče u Saboru bilo rečeno da je HDZ lopovska stranka koja je pokrala Hrvatsku. Niti je lopovska stranka niti je pokrala Hrvatsku, zahvaljujući HDZ-u ušli smo u EU i NATO", naveo je bivši premijer.

Sanader će nastaviti sa iznošenjem odbrane 14. oktobra, a u današnjem izlaganju je istakao da nije spominjao Fimi mediju na sjednici Vlade u aprilu 2007. godine. "Šta se razgovaralo prije mog dolaska i nakon mog odlaska ne znam. Jesu li tada razgovarali o Fimi mediji ne znam. Sigurno je da ja Fimi mediju nisam spominjao niti im govorio da s njom rade ili ne", kazao je Sanader.

Bonus video: