Srbija: Miščević glavni pregovarač

Miščević je navela da očekuje da vrlo brzo, već u utorak ili srijedu, bude donijeta i formalna odluka o njenom postavljenju i o formiranju pregovaračkog tima
96 pregleda 0 komentar(a)
Tanja Miščević, Foto: Blic.rs
Tanja Miščević, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 02.09.2013. 08:42h

Nekadašnja direktorica srpske Kancelarije za evropske integracije, Tanja Miščević, prihvatila je da preuzme poziciju šefa pregovaračkog tima Srbije za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

"Razgovarali smo o tome kako proces evropskih integracija funkcioniše, kakvo je njegovo ustrojstvo, kakva su iskustva drugih, šta se procesom postiže, koji su naši ciljevi i u tome smo našli potpunu podudarnost", rekla je Miščevićeva Tanjugu i dodala da je rado prihvatila poziciju glavnog pregovarača.

Ona je navela da očekuje da vrlo brzo, već u utorak ili srijedu, bude donijeta i formalna odluka o njenom postavljenju i o formiranju pregovaračkog tima.

Miščević je kazala da je potrebno napraviti strukture u timu i za njih izabrati ljude.

Na pitanje da li očekuje da do januara sve bude spremno za početak pregovora sa EU, rekla je da je sigurna da tehnički pregovori mogu da počnu i ranije.

"Što se administracije tiče, potpuno sam sigurna da ti pregovori odnosno taj pregled prava može da počne ne u januaru, već i prije toga", rekla je Miščevićeva.

Vicepremijer Aleksandar Vučić razgovarao je u nedjelju sa Miščevićevom i predložio joj da preuzme tu funkciju, nakon konsultacija koje je obavio sa predsjednikom Vlade Ivicom Dačićem i predsjednikom države Tomislavom Nikolićem.

Bonus video: