Traktorima krenuli na Zagreb

Baranjski poljoprvrednici sa 50 traktora krenuli u protestnu vožnju prema Zagrebu, ali ih je policija zaustavila već na osječkoj obilaznici
3 komentar(a)
Hrvatski poljoprivrednici, Foto: Beta
Hrvatski poljoprivrednici, Foto: Beta
Ažurirano: 18.08.2013. 12:31h

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Baranje krenuli su, tačno u podne, sa 50 traktora u protestnu vožnju do Zagreba i očekuju da im se tokom puta Podravskom magistralom pridruži još hiljadu traktora, javljaju hrvatski mediji.

Policija je, međutim, kolonu traktora zaustavila već na ulazu u Osijek, na baranjskoj obilaznici, preprečivši im put sa pet "marica".

Učesnici protesta oni od hrvatske vlade traže da prihvati njihove zahtjeve- isplatu preostalih 37 odsto podsticaja i cijenu pšenice od barem 1,35 kunu (0,18 eura) što je, kako tvrde, dogovoreno s Evropskom unijom.

Kako javlja Hrvatska televizije, neki poljoprivrdnici su spremni i na oštrije proteste, uključujući i blokade svih graničnih prelaza.

Zamjenica hrvatskog ministra poljoprivrede Snježana Španjol rekla je da su jedine metode u zajedničkoj borbi protiv lošeg stanja u hrvatskom agraru razgovor i pokušaj pronalaženja rješenja.

"Zbog ovakvog stanja, blokada i ucjena, pate i privreda i turizam i građani", dodala je Španjol.

Bonus video: