Preminula Tijana Ognjanović

Akcija prikupljanja pomoći završena je početkom aprila, a u njoj je prikupljeno 710.000 dolara
616 pregleda 72 komentar(a)
Tijana Ognjanović, Foto: Kurir-info.rs
Tijana Ognjanović, Foto: Kurir-info.rs
Ažurirano: 17.07.2013. 15:42h

Tijana Ognjanović, 8-godišnja djevojčica za čiju je operaciju srca bila pokrenuta gotovo najveća regionalna humanitarna akcija, preminula je 15. jula, rano ujutru, u bolnici u Hjustonu.

Tijana je u aprilu odletjela za Hjuston gdje je trebalo da dobije novo srce, ali se njeno stanje se, kako piše Blic, nedavno pogoršalo pa je brzo operisana i dobila je vještačku pumpu za srce.

Međutim, nekoliko sati nakon operacije stanje se odjednom pogoršalo - otkazali su joj svi organi i umrla je od izliva krvi u mozak.

Maloj Tijani je prije šest godina dijagnostikovana restriktivna kardiomiopatija, za koju je jedini lijek bila transplantacija srca. Pošto njeni roditelji nisu imali novca za operaciju, a država nije željela da se uključi u čitav slučaj, akciju prikupljanja pomoći započeo je glumac Sergej Trifunović.

I građani Crne Gore uključili su se u akciju “Za Tijanino srce” pa su, između ostalih, i fudbaleri crnogorske reprezentacije dali svoj doprinos i odrekli se premija za remi sa Englezima u ukupnom iznosu od 25 hiljada eura. Osim toga, akciji su se priključili i navijači Budućnosti, a bile su organizovane akcije u Budvi i Tivtu.

Akcija prikupljanja pomoći završena je početkom aprila, a u njoj je prikupljeno 710.000 dolara, koliko je i koštala operacija u bolnici.

Bonus video: