Profesor: Citiranje "Njuza" nije greška, već trik

Profesor je rekao da objavljivanje "sporne" stranice ne smatra medijskim linčom, kako neki ocjenjuju, već kao novinarsku znatiželju
83 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2013. 16:25h

Profesor Milan Kocić, koji je u svom udžbeniku naveo šaljivi sajt Njuz.net kao relevantan izvor, tvrdi da "nije u pitanju greška već marketinški trik koji su shvatili najbolji studenti".

"Moja želja je bila da sjajni studenti, koji znaju šta je marketinški trik, prepoznaju da taj izvor nije akademski, a oni koji nijesu baš na pravi način shvatili moju želju da pokušaju da procijene šta je to što treba saopštiti na ispitu, a šta ne treba", izjavio je Kocić, profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Nakon što je stranica pod rednim brojem 302 obišla internet, autor knjige i profesor marketinga juče nije želio da govori o građi koju je koristio za svoj rad. Danas, međutim, tvrdi da je riječ o marketinškom triku koji, kako kaže, nijesmo razumjeli.

Fakultetski profesor iz Kragujevca u udžbeniku naveo Njuz.net kao izvor >>>

Inače, udžbenik "Direktni marketing" još je dostupan studentima, ali ni u knjižari ni u biblioteci medijima nije bilo dozvoljeno da ga snime.

Profesor je rekao da objavljivanje "sporne" stranice ne smatra medijskim linčom, kako neki ocjenjuju, već kao novinarsku znatiželju da se istraži nešto što se možda iz nečije vizure potkralo kao greška.

"Upravo slučaj ovog mladog gospodina (studenta), koji je objavio stranicu, a ne bih želio da ga imenujem zbog njegovog integriteta, dokazuje da je ova problematika jako interesantna i da je on pomalo nasio na taj moj trik i želju", rekao je profesor i naveo da je student koji je objavio spornu stranicu ranije položio ispit s ocjenom šest.

Profesor Kocić je naveo da u svojoj biografiji nema nijednu mrlju i da juče nije davao izjave jer je, kako je rekao, bio zaprepašćen "tolikom medijskom ujdurmom".

Galerija

Bonus video: