Bedžet Pacoli uvećao imovinu za 130 miliona eura za samo godinu

Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo (ANK), ove godine je uspio da uveća svoje bogatstvo na 305 miliona eura, i tako ostane na vrhu spiska najbogatijih političara Kosova
87 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2013. 10:38h

Zamjenik premijera Kosova Bedžet Pacoli za godinu dana udvostručio svoje bogastvo i zaradio 130 miliona eura, iako ne uzima platu iz državnog budžeta, piše prištinski list Zeri a prenosi Beta.

"Bedžetu Pacoliju je posao dobro išao od kada je imenovan za zamjenika premijera Vlade Kosova, jer se njegova imovina za samo godinu uvećala za 130 miliona eura", piše taj prištinski dnevnik.

Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo (ANK), ove godine je uspio da uveća svoje bogatstvo na 305 miliona eura, i tako ostane na vrhu spiska najbogatijih političara Kosova.

On je 2012. godine Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio imovinu od ukupno 176 miliona eura, ili za oko 130 miliona eura manje nego ove godine. Prema formularima Alijanse koji su objavljeni u ponedjeljak, Pacoli je prijavio da je vlasnik kompanija čija je vrijednost 125 miliona, dok je te kompanije prošle godine procijenio na samo 80 miliona eura.

Pacoli nije objasnio da li je porasla vrijednost kompanija ili njihov broj koji drži u tajnosti.

Drugi čovjek Vlade Kosova je izjavio da posjeduje nepokretnosti vrijedne 200 miliona eura, uključujući i anonimne kompanije.

Bonus video: