Dačiću i Vučiću u SMS porukama prijete smrću

Članovi Srpske radikalne stranke dijelili pristalicama i građanima u više mjesta u Srbiji brojevima mobilnih telefona premijera i prvog potpredsjednika vlade i ministra odbrane
82 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2013. 18:08h

Premijeru i prvom potpredsjedniku vlade Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću na mobilne telefone su stigle prijeteće poruke.

Radikali su u Beogradu, Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici dijelili prolaznicima brojeve mobilnih telefona premijera i vicepremijera i pozvali građane da na telefone Dačića i Vučića šalju SMS-ove i na taj način izraze nezadovoljstvo predlogom teksta briselskog sporazuma.

U prijetećim porukama koje je na mobilni telefon dobio premijer, u koje je Tanjug imao uvid, navodi se između ostalog:

"Dabogda ti se crn barjak nad kućom viorio!", pa slijede:

"Stići će te Božja kazna", zatim, "Dačiću, premijeru...sećaš li se Ćuruvije?" , pa i ova poruka, u koju je Tanjug, takođe imao uvid:

"Dačiću nakon ovoga ti si politički mrtav...a ko zna, mozda još bude šta i drugo...đeca nisu kriva, nije dobro da ih stigne kletva, a hoće".

Foto: rts.rs

Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je u Kruševcu da nije tačno da je predlogom sporazuma u Briselu priznata nezavisnost Kosova i Metohije, poručio da mu "svakog sekunda stižu prijeteće poruke".

"Svakog sekunda mi stižu poruke da će me ubiti", rekao je Vučić članovima SNS u Kruševcu.

On je istakao da se pregovarački tim borio u Briselu i dao sve od sebe da zaštiti svoj narod.

"Lažu oni koji govore da je Kosovo priznato, nigdje to u sporazumu nećete moći da vidite. Sačuvali smo i obezbijedili budućnost za našu djecu", rekao je Vučić.

U porukama na mobilom telefonu vicepremijera, u koje je Tanjug imao uvid, prijeti se smrću njemu lično, ali i članovima njegove porodice.

"P...., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a", jedna je od poruka, koje je primio vicepremijer.

Sa istog broja stigla je poruka: "bićes ubijen uskoro".

Takođe, Vučić je dobio i poruke sledeće sadržine, u koje je takođe Tanjug imao uvid :

"Izdajniče, za tebe je metak. Da ne živiš više", "Samo da ti kažem, sprema se rušenje vlade! Bolje beži, imamo snajper", "Proklet bio g.... Dabogda te Šiptari zaklali i rod i porod ti zatrli!"

Aleksandar Vučić

Nakon što su mediji objavili prijeteće poruke, Vučiću je stigla još jedna u koju je Tanjug imao uvid, a u kojoj pošiljalac kaže da je na jednom mediju vidio svoj broj i poručio:

"Bićeš ubijen s....", "Nadam se da je uskoro sve spremno. Porodicu ti nećemo dirati, tebe ćemo ubiti".

Ministarstvo unutrašnjih poslova konsultovalo je Tužilaštvo u vezi letaka sa brojevima mobilnih telefona premijera i prvog potpredsjednika vlade i ministra odbrane, koje su članovi Srpske radikalne stranke dijelili pristalicama i građanima u više mjesta u Srbiji.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, policijia će postupiti u skladu sa stavom Tužilaštva.

Galerija

Bonus video: