Tači pozvao Srbe da se ne plaše kosovskih institucija

"Sporazum je dobar i za vas. Pozivam vas da ne budete žrtva onih koji su sjever Kosova držali kao taoca 14. godina, koji su vas i vaše živote držali kao taoce..." rekao je Tači
55 pregleda 2 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: FoNet/AP
Hašim Tači, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 20.04.2013. 14:58h

Premijer Kosova Hašim Tači pozvao je danas Srbe na sjeveru Kosova da se ne plaše kosovskih institucija i da prihvate sporazum Prištine i Beograda, jer postignuti dogovor iznad svega štiti njihove interese.

"Sporazum je dobar i za vas. Pozivam vas da ne budete žrtva onih koji su sjever Kosova držali kao taoca 14. godina, koji su vas i vaše živote držali kao taoce i to ne u cilju progresa već zbog političke, materijalne i lične koristi," kazao je Tači na konferenciji za štampu, održanoj po povratku iz Brisela.

On je poručio Srbima na sjeveru Kosova da "su stvoreni uslovi za novi život i novu epohu", i da je "parafirani sporazum u interesu Kosova, u interesu Srbije, ali iznad svega u interesu Srba na sjeveru Kosova,"

"Pozivam vas da se ne plašite sporazuma, da se ne plašite institucija Kosova. Sa proširenjem vladavine zakona nastaće veće mogućosti za investicije, razvoj, zapošljavanje kao i uspostavljanje demokratskog i multietničkog ambijenta," kazao je kosovski premijer.

Bonus video: