"bio miran čovjek"

Masakr u Srbiji: Bogdanović je 1991. bio na ratištu, nedavno ostao bez posla

"On je bio miran čovjek. Ne znamo šta je dovelo do ove tragedije. Čuli smo samo da je sina ubio hicem u glavu"
56 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2019. 21:03h

Ljubiša Bogdanović (60), koji je jutros ubio 13 komšija u mjestu Velika Ivanča kod Mladnovca, nije imao policijski dosije, a policija istražuje zbog čega je taj miran čovjek, kako ga opisuju poznanici, počinio ovakav užasan zločin.

Direktor srpske policije Milorad Veljović izjavio je novinarima da je ubica Bogdanović učesnik na ratištu u Slavoniji 1991. godine.

"Prema našim saznanjima, prošle godine je dobio otkaz u jednoj slovenačkoj firmi i bio je 1991. godine na ratištu u Slavoniji", kazao je Veljović.

On je izjavio da su svi zatečeni ovakvim zločinom i da se još ne zna tačan motiv ovog nezapamćenog zločina.

"Nije imao zdravstveni karton. Nemamo evidencija da se radi o čovjeku koji je mogao da ovako nešto učini. Svi govore da se radi o normalnom čovjeku. Sada sve provjeravamo, svi smo zatečeni", rekao je Veljović, prenosi Blic.

Bogdanović je jutros oko pet sati ubio 13 osoba među kojima je i jedna beba. Nakon zločina je, pišu srbijanski mediji, pokušao da ubije svoju ženu i sebe ali, kako javlja RTS, oni i dalje pokazuju znake života.

U MUP-u kažu da je ubijeno šest muškaraca, šest žena i jedna beba.

Bogdanović je, prema pisanju Blica, najprije u svojoj kući ubio sina hicem u glavu, a potom se uputio ka kućama komšija gdje je napravio masakr.

"U svojoj kući Ljubiša Bogdanović prvo je ubio sina Branka i pucao u ženu Javorku. Potom je izašao iz kuće i krenuo u smrtonosni pohod u kom je napravio masakr u četiri komšijske kuće. U kući porodice Stekić usmrtio je svekrvu i snaju, Danicu i Draganu, a potom u kući porodice Despotović ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana Despotovića, njegovu devetnaestogodišnju suprugu Jovanu i njihovog dvogodišnjeg sina. U sljedećoj kući, porodice Mijailović, ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša", piše Blic.

Komšije kažu da se tragedija dogodila jutros u 5 sati i da je policija dolazila kod njih da ih obiđe, piše Blic.

"Tako smo saznali za masakr. On je bio miran čovjek. Ne znamo šta je dovelo do ove tragedije. Čuli smo samo da je sina ubio hicem u glavu", pričaju šokirane komšije.

Velika Ivanča se nalazi između Mladenovca i Topole.

Posljednje višestruko ubistvo u Srbiji dogodilo se u Jabukovcu kada je, naoružan lovačkom puškom, 39-godišnji mještanin sela Nikola Radosavljević ubio devet ljudi, a teško ranio dvije osobe.