Jadranka Kosor će se žaliti zbog izbacivanja iz HDZ-a

Jadranka Kosor je, kako tvrde hrvatski mediji, naglo promijenila odluku pošto je ranije govorila da se neće žaliti na odluku Visokog suda časti koji ju je nedavno izbacio iz stranke
52 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2013. 16:56h

Bivša premijerka i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Jadranka Kosor, ipak, će se žaliti na odluku Visokog suda časti koji ju je nedavno izbacio iz te stranke.

Jadranka Kosor je, kako tvrde hrvatski mediji, naglo promijenila odluku pošto je ranije govorila da to neće učiniti jer se, kako je rekla, nema kome žaliti.

“Proces mog izbacivanja nije završen. Pisanu presudu dobila sam juče. I zbog niza okolnosti u toj presudi i okolnosti koje su se u međuvremenu dogodile, odlučila sam se žaliti”, rekla je Kosor novinarima.

Prema nekim informacijama, postoji mogućnost da je bivšoj premijerki još juče istekao rok za žaljenje, jer je prošlo osam dana otkada je presuda oglašena na oglasnoj tabli u stranci. Mediji, međutim, navode da rok za žalbu teče od dana prijema presude.

Zagrebački portal “24sata” objavio je da je u Saboru sve spremno za njen odlazak iz HDZ-a, kao i da je Ivan Grubišić spreman da je primi u Klub nezavisnih zastupnika u Saboru.

“Sekretar Sabora zamolio me da primim Jadranku Kosor u Klub nezavisnih zastupnika”, rekao je don Ivan Grubišić na konferenciji za novinare i dodao kako Kosor tehnički može ući u Klub, ali da to neće biti ideološka saradnja. Samo deset minuta kasnije Kosor se time šokirala.

Kosorova je, međutim, odbila da uđe u Klub nezavisnih zastupnika.

“Zahvaljujem don Grubišiću što mi je otvorio vrata, ali neću ući u Klub nezavisnih zastupnika”, rekla je Kosorova.

Bonus video: