Dačić: Previše sam dobroćudan za ministra policije

"Ako nekome nisam smetao da budem u vlasti, da pravim koaliciju, da budem ministar policije, kako sam ja odjednom nepodoban?", zapitao je Dačić
5 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: BETAPHOTO
Ivica Dačić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 26.02.2013. 11:40h

Premijer Srbije Ivica Dačić smatra da je "previše dobroćudan" da bude ministar policije i da mora da postane mnogo zatvoreniji.

On je kazao da se "iz aviona vidi" da je afera sa Rodoljubom Radulovićem politička podmetačina.

"Ako nekome nisam smetao da budem u vlasti, da pravim koaliciju, da budem ministar policije, kako sam ja odjednom nepodoban?", zapitao je Dačić gostujući na B92.

On navodi da je izvukao pouke iz svega što se desilo.

"Ja sam veoma otvoren čovek, a da vam kažem iskreno, previše sam i dobroćudan za ministra policije. Njima treba neko kao Jočić (bivši ministar policije Dragan), neko takav. On je bio autoritaran i autoritativan. Ja sam čovek koji prima svakoga, koji pomaže svakome. Dnevno se srećem sa desetinama ljudi i to sada moram sve da obustavim", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da je on narodni čovjek i da se ispostavi uvijek kada neko želi da se slika sa njim da "sa njim nešto nije u redu".

Dačić je odbacio optužbe da se njegove ime vezuje za brojne afere.

"Sud je za aferu "Kofer" presudio, a ja sam bio svjedok. Kako to da ako sud presudi za aferu "Kofer" to je problem, a ako presudi u drugim aferama, to nije problem? Kada Vesna Pešić hvali Tadića ili Nikolića, to je onda u redu, a kad hvali Dačića, to je onda nešto sumnjivo i nešto tu nije u redu...",rekao je Dačić.

Bonus video: