Završena sjednica SNS, Vučić: Neće biti zaštićenih

Po svemu sudeći izbora o kojima se spekuliše ovih dana neće biti, jer je Vučić rekao da bi naprednjacima oni danas odgovarali
3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Vučić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 04.02.2013. 13:07h

Sjednica Predsjedništva Srpske napredne stranke, na kojoj su razmatrani odnosi u Vladi i eventualni vanredni izbori, završena je nakon nešto više od sat vremena, javlja B92.

Predsjednik SNS Aleksandar Vučić rekao je novinarima ispred sjedišta stranke da će državni organi u skladu sa zakonom rješavati sva djela kriminala i korupcije. Nema i ne smije biti zaštićenih, bez obzira na ime, prezime i funkciju, kazao je Vučić i dodao da se to odnosi na 24 sporne privatzacije, Šarića, Galeniku, RBV...

"Zbog afere Šarić neće biti raspisani vanredni izbori, ali će odgovarati svako ko je počinio krivično djelo, bez obzira na ime i funkciju. U ovom trenutku važniji su nam interesi države i naroda i nikada neće biti izbora koji će zavisiti samo od nas već od cjelokupne atmosfere, prije svega od onoga što se u društvu dešava. Za nas je najvažnije da nastavimo rad na izvlačenju Srbije iz krize, na dobijanju datuma pregovora, privlačenju investicija", rekao je Vučić.

U 14 sjednica VladeNaprednjaci su nezvanično u nedjelju najavljivali da će teme na sjednici biti eventualni vanredni izbori, afera Šarić i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. ''Stav SNS je da od izbora ne bježimo, ali je naša želja da učinimo sve što je moguće kroz reforme, borbu protiv kriminala i korupcije i da krenemo u promjene u Srbiji'', kazala je Mihajlović. Ona je dodala da se Predsjedništvo SNS redovno sastaje svake dve do tri nedelje, kao i da su izbori i odnosi u Vladi bila tema i na prethodnoj sednici. Predsjedništvo SNS zasijedalo je od deset sati, dok će u 14 biti održana sjednica Vlade.

Bonus video: