Dačić: Niko ne želi granicu između Srbije i Kosova

"Skupština Srbije usvojila rezoluciju u kojoj jasno stoji da će Srbija poštovati sve do sada postignute sporazume iz dijaloga"
0 komentar(a)
Dačić, Foto: Tanjug
Dačić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 30.01.2013. 17:49h

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Beogradu da niko ne želi da uspostavi granicu između Srbije i Kosova, već da se nađe praktično rješenje na osnovu nedavno donete rezolucije Skupštine Srbije.

"Niko ne želi, niti hoće da uspostavlja bilo kakvu granicu, već da se nađe praktično rješenje na osnovu platforme i rezolucije usvojene u Skupštini Srbije. Ne vidim drugo rješenje - ako neko zna neko efikasnije rješenje, neka ga predloži", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Kipra Dimitrisom Hristofjasom u Palati Srbija.

On je komentarišući današnji miting na sjeveru Kosova gdje su Srbi pozvali da se odbace svi sporazumi postignuti u dijalogu Beograda i Prištine i prekinu pregovori, istakao da je "Skupština Srbije usvojila rezoluciju u kojoj jasno stoji da će Srbija poštovati sve do sada postignute sporazume iz dijaloga, i da se dijalog mora nastaviti kao i da ne postoji drugi način za rješenje problema".

Bonus video: