Zagreb: Mladić utrčao go u katedralu i vikao: "Seks u škole"

Otimao im se, pa im je pomogao policajac, zamolili su ga da se smiri, a on je viknuo “Neću, zovi kardinala”, priča jedan od svjedoka
9 komentar(a)
zagrebačka katedrala, Foto: Zrinka Korljan
zagrebačka katedrala, Foto: Zrinka Korljan
Ažurirano: 20.01.2013. 16:28h

Potpuno go muškarac utrčao je u zagrebačku katedralu vičući “Seks u škole”. Za njim je trčalo obezbjeđenje i časne sestre, koje su krupnom, mladom muškarcu vikale “Sotono!”, a turistima da ga ne fotografišu.

Prizor kao iz filma dogodio se prije nekoliko dana, a u tom trenutku u crkvi je bio poneki vjernik i grupa turista, piše Jutarnji list.

"Mladić koji je utrčao imao je oko 25 godina, fizički je jak i ima kratku, tamnu kosu. Trebala mi je koja sekunda da shvatim da neko go trči katedralom. Nekoliko minuta je obezbjeđenje trčalo za njim, a onda su ga uhvatili.

U Policijskoj upravi u Zagrebu nisu mogli da potvrde je li protiv mladića podnijeta prekršajna prijava

Otimao im se, pa im je pomogao policajac. Zamolili su ga da se smiri, a on je viknuo “Neću, zovi kardinala”. Časne su se ustrčale, vikale su turistima da ne snimaju trkača, da je on Sotona", kaže Nikola, koji se u katedrali zatekao slučajno.

Stiglo pojačanje

Dva pripadnika obezbjeđenja i policajac nisu uspjeli da savladaju mladića, pa je došlo pojačanje. Turiste je prizor veoma zainteresovao, a zanimalo ih je i šta je muškarac vikao.

"Sve vrijeme je vikao nešto poput “Za seks! Seks u škole!”, pa sam zaključio da je riječ o nekome ko se zalaže za uvođenje zdravstvenog vaspitanje. Odabrao je, doduše, pomalo neobičan način da izrazi podršku uvođenju programa, ali valjda svako ima svoj način", kaže Nikola.

U Policijskoj upravi u Zagrebu nisu mogli da potvrde je li protiv mladića podnijeta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Bonus video: