"Provjeravamo da li je Vojislav Blažević imao pomagače u RS"

"Treba da provjerimo vrstu i prirodu njegovih kontakata sa ljudima na području BiH, pa tek onda da vidimo da li je njemu neko još na bilo koji način pomaga"
10 komentar(a)
Eksplozija Zagreb, Hrvatska policija, Foto: BETAPHOTO
Eksplozija Zagreb, Hrvatska policija, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 15.01.2013. 13:13h

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) vrši provjere da li među osobama sa područja Banje Luke koje su kontaktirale sa Vojislavom Blaževićem (54), osumnjičenim za postavljanje dvije improvizovane eksplozivne naprave u zagrebačkom Podsusedu i u Stenjevcu, ima i njegovih pomagača, potvrdio je Agenciji Anadolija (AA) direktor Policije RS Gojko Vasić, dodajući da je takvu vrstu operativnih provjera zahtijevao i hrvatski MUP, sa kojim policija u tom bh. entitetu ima dobru saradnju.

"'Prema našim saznanjima, Blažević je rođen u Srbiji. On je za ovo područje bio vezan samo tako nekakvim prolascima, dolascima i posjetama. Ništa posebno. Prema našim saznanjima on nikad nije stalno boravio na području Banja Luke. Kada se završe neophodne provjere, o interesantnim detaljima ćemo obavijestiti javnosti.

U kontaktu smo sa kolegama iz MUP-a Hrvatske i u skladu sa tim dogovaramo šta bi i kako trebalo odraditi'', kazao je Vasić za AA.

Zagreb: Muškarac povrijeđen u eksploziji ipak uhapšen >>>

Na pitanje da li početna faza provjera ukazuje da je Blažević imao pomagače u RS-u, Vasić je istakao da se ''nije tako daleko otišlo da bi se u ovoj fazi na bilo koji način o tome moglo govoriti''.

"Treba da provjerimo vrstu i prirodu njegovih kontakata sa ljudima na području BiH, pa tek onda da vidimo da li je njemu neko još na bilo koji način pomagao. U svakom slučaju, mi ćemo raditi takve vrste operativnih provjera. To će se raditi po zahtjevu hrvatske policije'', tvrdi Vasić.

Bonus video: