Splitska policija uhapsila muškarca koji se predstavio kao komandir Šamil

Komandir Šamil je inače Damir M., zaposlen u Brodotrogiru. Radi u Kadrovskom odsjeku na evidenciji zaposlenih
68 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2013. 11:44h

"Komandir Šamil" je uhapšen, potvrđeno je redakciji hrvatskog portala Index u službi za odnose sa javnošću splitske policije.

"Policijski službenici utvrdili su identitet osobe koja se predstavila kao navedena osoba. Muškarac sa područja Trogira je uhapšen i nad njim jeu toku kriminalistička obrada. Uhapšen je zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo javno podsticanje terorizma", rečeno je Indexu u policiji.

Komandir Šamil je inače Damir M., zaposlen u Brodotrogiru. Radi u Kadrovskom odsjeku na evidenciji zaposlenih.

"Ne znam šta bih vam rekao, osim da me strašno čudi to što je Damir napravio. Taj njegov video snimak nisam pogledao, jer sam u poslu od ranog jutra. Godinama radi tu kod nas, a i otac mu je radio. Nikakvih problema sa njim dosad nismo imali i zaista ne znam šta mu je ovo trebalo", kazao je Indexu Matea Tramontana, direktor Brodotrogiru.

Na YouTubeu je osvanuo video u kome muškarac, koji sebe naziva "komandir Šamil", poziva na nove napade u Zagrebu, ali i tvrdi da je za dvije eksplozije, za koje je policija osumnjičila 53-godišnjeg Vojislava B., "zaslužan" pokret otpora i komunisti.

"Pokret otpora" preko videa preuzeo odgovornost za eksplozije u Zagrebu >>>

Video "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu" je objavila organizacija "Croatorum".

"Drugovi i drugarice revolucionari. Odlučio sam se obratiti članovima revolucionara i onima koji prate rad grupe povodom akcija pokreta otpora noćas i prije dva dana u rajonu Zagreb. Nužno je da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbjegnu žrtve. Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvrjeđenja borbe pokreta otpora i prikazivanje članova pokreta otpora kao bezvrijednih krvoločnika, bezumnika i ubica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice...", kaže se između ostalog u video poruci.

Komandir Šamil poziva na napade na javne ustanove na kojima je okačena zastava Evropske unije, jer su po njemu to "legitimni ciljevi pokreta otpora".

On je pozvao na akciju i putem društvenih mreža, a vlast je nazvao dijaboličnom vladajućom klasom.

Galerija

Bonus video: