"Pokret otpora" preko videa preuzeo odgovornost za eksplozije u Zagrebu

Policije ispituje autentičnost video snimka, izjave navedene u njemu i tvrdnje da je Pokret otpora odgovoran za eksplozije
24 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2013. 23:27h

Izvjesni komandir Šamil na snimku na YouTube-u tvrdi da je takozvani Pokret otpora odgovoran za eksplozije u Zagrebu, ujedno pozvavši na nove napade.

Policija je danas uhapsila povrijeđenog muškarca (53) kojeg sumnjiče da je izazvao eksplozije u glavnom gradu Hrvatske.

Međutim, sada policije ispituje autentičnost video snimka, izjave navedene u njemu i tvrdnje da je Pokret otpora odgovoran za eksplozije.

Video je pod nazivom "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu" objavila organizacija "Croatorum".

"Drugovi i drugarice revolucionari. Odlučio sam se obratiti članovima revolucionara i onima koji prate rad grupe povodom akcija pokreta otpora noćas i prije dva dana u rajonu Zagreb. Nužno je da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbjegnu žrtve. Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Brisela i NATO pakta u smislu obezvrjeđenja borbe pokreta otpora i prikazivanje članova pokreta otpora kao bezvrijednih krvoločnika, bezumnika i ubica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice...", kaže se između ostalog u video poruci.

Komandir Šamil poziva na napade na javne ustanove na kojima je okačena zastava Evropske unije, jer su po njemu to "legitimni ciljevi pokreta otpora".

On je pozvao na akciju i putem društvenih mreža, a vlast je nazvao dijaboličnom vladajućom klasom.

Sama video poruka doduše ne djeluje autentično i na anketi koju je sproveo portal Večernjeg lista, čak 80% posjetilaca smatra da se ne radi o autentičnom snimku ili da se jednostavno "neko jako glupo šali".

Galerija

Bonus video: