Zagreb: Muškarac povrijeđen u eksploziji ipak uhapšen

S obzirom na to da su eksplozije uznemirile javnost, u policiji naglašavaju da preduzimaju sve zakonom raspoložive mjere kako bi pronašli počinitelja
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2013. 18:38h

Muškarac (53) koji je u petak povrijeđen u eksploziji u zagrebačkom naselju Stenjevac, uhapšen je danas zbog sumnje da je izazvao tu, kao i eksploziju na željezničkoj pruzi u Susedgradu dva dana ranije.

Taj 53-godišnji paraglajder do danas osumnjičenog.

Kako je saopšteno iz hrvatske Uprave policije, otkriveni su novi detalji o eksplozijama, koji su doveli do otkrivanja osumnjičenog.

Načelnik policije Vitomir Bijelić kazao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je za dovođenje u opasnost ljudi i imovine i za postavljanje eksplozivnih naprava u Podsusedu i Stenjevcu uhapšen 53-godišnjak, protiv koga će biti podnesena krivična prijava.

Bijelić je rekao da je za to krivično djelo propisana zatvorska kazna do pet godina.

Index.hr prenosi da osumnjičeni još nije zvanično saslušan i da je motiv napada i dalje nepoznat, ali policija isključuje mogućnost da se radilo o terorističkim napadima.

Prva eksplozija, u kojoj nije bilo povrijeđenih ali je pričinjena znatna materijalna šteta, dogodila se 9. januara na željezničkoj pruzi u Susedgradu dok je prolazio teretni voz. Druga se dogodila 11. januara, nešto iza ponoći, na autobuskoj stanici u Stenjevcu, i tada je povrijeđena jedna osoba.

Lažna dojava o novoj bombi uznemirila grad

Zagreb je uznemirila dojava o sumnjivom predmetu na autobuskoj stanici u naselju gdje su se desile i dvije ranije eksplozije.

Anonimna dojava je ukazala da se nedalko od mjesta nedavne eksplozije nalazi sumnjiva vrećica.

Policija je došla na lice mjesta i utvrdila da se radi o lažnoj dojavi, piše Index.

Galerija

Bonus video: