Srpski ambasador bio teško bolestan

Milinkovićeva supruga Sanja kazala je za jedan beogradski list da mu je dijagnostifikovana „iznenadna i teška bolest"
3 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2012. 09:51h

Srpskom ambasadoru pri NATO, koji je izvršio samoubistvo ranije ove nedjelje nedavno je dijagnostifikovana teška bolest, kazao je juče zvaničnik u vladi.

Branislav Milinković izvršio je samoubistvo skočivši sa garaže na briselskom aerodromu u utorak veče. Belgijske vlasti su saopštile da neće istraživati incident, budući da sve ukazuje da je riječ o samoubistvu. Zvaničnik srpske vlade koji je tražio da ostane anoniman izjavio je juče za Rojters da je Milinković „očigledno bio rastrojen zbog toga što je primio lošu vijest u vezi sa zdravljem“.

Milinkovićeva supruga Sanja kazala je za jedan beogradski list da mu je dijagnostifikovana „iznenadna i teška bolest“, nekoliko dana prije smrti. „Ljekari su mu kazali za dugo liječenje i neizvjesni ishod“, rekla je.

„Jedan vikend početkom decembra proveli smo zajedno. Nažalost, nije bio ni približno zabavan i veseo kao ranije. Iznenadna i teška bolest, koju su ljekari nedavno otkrili kod Branka, bila je glavna tema razgovora između nas dvoje. Budući da su mu predviđali dugoročno i mučno liječenje, sa neizvjesnim ishodom, Branko se nije mogao pomiriti s tim da ostatak života provede, kako je rekao, u stanju nedostojnom čovjeka“, ispričala je supruga.

Milinković je izvršio samoubistvo tokom konferencije ministara spoljnih poslova NATO, ubrzo nakon sastanka sa srpskom delegacijom koja je došla kako bi prisustvovala događaju.

Bonus video: