Hrvatska: "Akcija mladih" traži uvođenje poreza na budale

"Porez bi imao vrlo široku bazu, a mogao bi se nametnuti svakom ko se protiv njega dovoljno oštro ne pobuni"
0 komentar(a)
Akcija mladih, Foto: Tportal.hr
Akcija mladih, Foto: Tportal.hr
Ažurirano: 07.12.2012. 16:09h

Nevladina organizacija Akcija mladih predložila je Vladi Hrvatske da, poslije povećavanja poreza na dodatu vrijednost (PDV) na 25 odsto, ukidanja nultih stopa PDV i najave novog oblika televizijske takse, uvede i "porez na budale", piše Večernji list.

Predsjednik Akcije mladih Mario Alempijević izjavio je da bi visina "poreza na budale" trebalo da zavisi od trenutnih potreba vladajuće garniture.

"Porez bi imao vrlo široku bazu, a mogao bi se nametnuti svakom ko se protiv njega dovoljno oštro ne pobuni", naveo je on.

"Uvođenjem 'poreza na budale' Vlada bi ponovno mogla vratiti Hrvatsku na fiskalnu kartu svijeta"

A i tada, dodao je Alempijević, s obzirom da se radi o Hrvatskoj, moglo bi se vrlo lako obračunati sa "tom šačicom buntovnika, kako ih je bivši ministar unutrašnjih poslova voleo nazivati, Indijancima".

Alempijević je ukazao da je jedno vrijeme Hrvatska bila "broj jedan u svijetu po nečemu - visini poreskog opterećenja za vrijeme famoznog harača, a sada je, nažalost, tek za dlaku ispod tog dostignuća".

"Uvođenjem 'poreza na budale' Vlada bi ponovno mogla vratiti Hrvatsku na fiskalnu kartu svijeta, jer bi napokon nazvali stvari svojim imenom", konstatovao je on.

Bonus video: