Srbija: Amnestija za Uroša Mišića, Jocu Amsterdama...?

Demokrate smatraju da je obim predložene amnestije preširok i da će ona obuhvatiti “veoma opasne kriminalce”
77 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2012. 17:04h

Srpska opozicija je oštro kritikovala predložena rješenja o amnestiji ocijenjujući da će ona proizvesti štetne implikacije po cijelo društvo, dok je vladajuća Srpska napredna stranka odbacila te kritike i naglasila da ne treba plašiti građane da će ubice biti puštene na slobodu, jer se to neće desiti.

Demokrate smatraju da je obim predložene amnestije preširok i da će ona obuhvatiti “veoma opasne kriminalce” i traže da se zakon povuče iz procedure.

Poslanica te stranke i bivša ministarka Snežana Malović rekla je da će se tako amnestija odnositi na Andriju Draškovića, Sretena Jocića poznatog kao Joca Amsterdam, Uroša Mišića, Luku Karadžić, kao i "na lica koja su učestvovala u ubistvu Brisa Tatona, Stefana Karića, kao i na one koji su učestvovali u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, u neredima na sportskim dešavanjima, ili su zloupotrijebili službeni položaj".

"Šaljete nedosljedne i konfuzne poruke", poručila je Malovićeva, koja je upitala kako vlast na taj način misli da se bavi borbom protiv kriminala.

Naprednjaci: Ne širimo besmisleni strah

Naprednjaci su, međutim, odbacili kritike opozicije i poručili da ne treba građane plašiti da će usvajanjem Predloga zakona o amnestiji, ubice šetati ulicama Srbije, jer se to neće desiti.

"Nije tačno da će ubice da izađu na slobodu. Ajde da ne širimo besmisleni strah među građanima da će ubice da šetaju ulicama", poručio je poslanik SNS Vladimir Cvijan, koji je naglasio da predloženi zakon neće omogućiti da ubice izađu na slobodu i da građani Srbije nemaju razloga da se plaše da će kriminalci šetati ulicom.

Bonus video: