Albanski trgovci drogom koriste azilante kao kurire

Grupa je operisala u Francuskoj, Švajcarskoj i Njemačkoj, a prilikom hapšenja zaplijenjeno je devet kilograma kokaina
56 pregleda 0 komentar(a)
droga, Foto: Arhiva Vijesti
droga, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.10.2012. 17:15h

Evropska policijska služba Evropol objavila je danas da je razbila mrežu od 48 pripadnika albanske mreže trgovaca drogom, koji su kao kurire i dilere koristili azilante, saopšteno je danas iz Evropolovog sedišta u Hagu.

U simultanoj akciji hapšenja u Francuskoj i Švajcarskoj, koja je izvedena 16. oktobra, učestvovalo je ukupno 400 policajaca iz tri države, navodi se u saopštenju.

Evropol tvrdi da je banda bila visoko organizovana i da je, između ostalog, koristila azilante kao kurire, a ponekad i kao dilere droge.

Grupa je operisala u Francuskoj, Švajcarskoj i Njemačkoj, a prilikom hapšenja zaplijenjeno je devet kilograma kokaina, manja količina heroina i više od 50 kilograma supstance za miješanje.

Sem toga, oduzeti su i luksuzni automobili, među kojima audi, BMW i jaguar, i nekoliko desetina hiljada eura i švajcarskih franaka u kešu.

Iako se u saopštenju ne navodi da li je riječ o građanima Albanije ili neke druge zemalje, Evropol naglašava da "sva uhapšena lica govore albanski".

Evropol podsjeća da je u januaru ove godine uhapšena tročlana albanska banda koja se takođe bavila trgovinom narkoticima.

Bonus video: