Vučić povodom slučaja Dulić: Ovo je tek početak

Bivši ministar Oliver Dulić izjavio je danas u Skupštini Srbije da se neće više pozivati na imunitet
13 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2012. 13:16h

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je povodom "slučaja Dulić" rekao da je to "samo početak borbe koja ne može da se zaustavi" i da će država nastaviti da se obračunava sa korupcijom i kriminalom.

"Očekivao sam i rekao sam da ćemo moje kolege i ja biti predmet najžešćih napada i gluposti o političkom progonu. Ali pošto oni kažu da je to kraj nečega, želim da obavijestim građane Srbije da je to tek početak. Ova borba ne može da se zaustavi, promjene ne mogu da se zaustave", rekao je Vučić za B92 povodom jutrošnjeg pokušaja privođenja bivšeg ministra.

Dulić: Ovo je hajka

Bivši ministar Oliver Dulić izjavio je danas u Skupštini Srbije da se neće više pozivati na imunitet i da nema potrebe da se zbog njega sastaje ni Administrativni odbor ni Skupština.

On je novinarima u republičkom parlamentu rekao da se jutros pozvao na imunitet kako bi mogao da sazove konferenciju za novinare i javnosti ukaže da se protiv njega vodi politička hajka.

"Nikada nisam prekršio zakon i to ću i dokazati. Ovo što se danas dešava je kraj procesa koji je počeo prije mjesec dana da bi se ja valjao po blatu, a vlast na jednom od bivših ministara Demokratske stranke pokazala da je spremna da iskoreni korupciju", rekao Dulić.

Zloupotreba položaja

Srpska policija je predala zahtjev za privođenjem Dulića, koji je osumnjičen da je zloupotrijebio službeni položaj.

Prilikom pokušaja hapšenja, pozvao se na poslanički imunitet, kako bi u u 12 sati u paralamentu održao konferenciju za novinare.

Tužilac je zbog toga odlučio da hitno uputi Skupštini Srbije zahtjev za ukidanje njegovog imuniteta.

Privedeni su i Nebojša Janjić, bivši pomoćnik ministra za prostorno planiranje, i Zoran Drobnjak, generalni direktor JP "Putevi Srbije" u vrijeme Dulićevog mandata.

Dozvole za postavljanje optičkih kablova

Srpski tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljevć izjavio je danas agenciji Beta da je Dulić osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Radisavljević je u izjavi rekao da policija i tužilaštvo na tom slučaju rade od marta ove godine i da, povodom krivične prijave Savjeta za borbu protiv korupcije, vode predistražni postupak u vezi dozvola za postavljenje optičkih kablova na državnim putevima prvog i drugog reda, od Beograda prema granici sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Galerija

Bonus video: