Policija u Peći uhapsila pogrešnog Keljmendija

"Keljmendi nije uhapšen. Uhapšena je bila jedna osoba slična njemu", izjavio je ministar Redžepi
112 pregleda 73 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 19:25h

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi u izjavi za agenciju Anadolija demantovao je informacije kosovskih medija da je u Peći uhapšen Naser Keljmendi.

"Keljmendi nije uhapšen. Uhapšena je bila jedna osoba slična njemu", izjavio je za agenciju Anadolija ministar Redžepi. Na pitanje da li to znači da se za Keljmendijem traga na Kosovu po potjernici koju je ovih dana raspisao Sud Bosne i Hercegovine, a nakon provođenja akcije kodnog imena "Lutka", Redžepi je kratko kazao da je to "stvar istrage". I Baki Keljani, portparol KPS, negirao je te informacije

”Ne, Naser Keljmendi nije uhapšen. Mi nemamo takvu informaciju”, kazao je Keljani Tanjugu.

Ni Tužilaštvo BiH nema zvanične informacije o hapšenju vođe kriminalne grupe Nasera Keljemndija, kao što su to jutros objavili kosovski mediji, rečeno je danas agenciji Beta.

Hapšenje u četvrtak veče

Prištinski dnevnik Koha ditore objavio je danasda je policija Kosova je u četvrtak uhapsila Nasera Keljmendija, koji se smatra balkanskim narko bosom,

Prema izvorima dnevnika, Keljmendi je sinoć nakon hapšenja u Peći oko 19.30 prebačen u glavnu policijsku stanicu u Prištini u pratnji velike grupe pripadnika specijalne jedinice policije Kosova.

Dnevnik prenosi da je izvor koji ih je obavijestio o hapšenju Keljmendija rekao da je po dolasku u Prištinu uhapšeni porekao da je osoba koju policija traži.

"Međutim, policija zna vrlo dobro koga je uhapsila", kazao je taj izvor.

Po dolasku u Prištinu, Keljmendi je porekao da je osoba koju policija traži

Do sinoć boravio u Peći?

Sarajevski nedeljnik Slobodna Bosna navodi da je Keljmendi do sinoć boravio u svojoj porodičnoj kući u Peći.

List navodi da nije jasno da li, ako bude uhapšen, može biti izručen BiH jer još nije poznato da li ima pasoš Kosova.

Keljmendi od 1998. godine ima pasoš BiH, a ako ima i pasoš Kosova, onda neće biti izručen vlastima BiH jer Kosovo nema potpisan sporazum sa BiH o ekstradiciji svojih državljana.

BiH nije priznala Kosovo kao državu i zato ne postoji način da Kosovo izruči BiH svoje državljane za kojima je raspisana potjernica.

Brajovića raduje procesuiranje kriminalaca

Direktor Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma Predrag Mitrović rekao je da su nekoliko puta provjeravali račune Nasera Keljemendija.

"Uprava je finansijsko obavještajna služba i naše aktivnosti su tajne prirode, ali mogu da kažem da su računi Keljmendija provjeravani više puta", rekao je Mitrović novinarima u hotelu Podgorica.Ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, komentarišući informacije kosovskih medija da je Keljemendi uhapšen, rekao je da ako je ta informacija tačna, to potvrđuje njegove ranije tvrdnje da Keljmendi nije u Crnoj Gori.

Brajović je istakao da ga raduje procesuiranje svakog kriminalca u bilo kojoj zemlji regiona

Koha ditore je prošle nedjelje objavila da se Keljmendi već više od nedjelju dana krije na Kosovu.

On je pobjegao iz Sarajeva uoči dvije velike policijske akcije, 12. septembra, u kojima je na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH, uhapšeno 25 osoba.

Keljmendi je vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, a u junu je stavljen na crnu listu SAD i označen kao prva osoba u Evropi po opasnosti za SAD.

Iz BiH on je, kako se procjenjuje, prvo pobjegao u Crnu Goru, a potom u rodnu Peć na Kosovu i Metohiji.

Galerija

Bonus video: