Dačića su zvali Bucko i bio je jako povučen

O pemijeru Vlade Srbije Ivici Dačiću zna se dosta, ali ne i da mu je nadimak bio i ostao Bucko,bar za mještane Žitorodje, rodnog kraja koji je premijer po svemu sudeći zaboravio
86 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2012. 08:40h

Ivicu Dačića, aktuelnog premijera Vlade Republike Srbije školski drugovi su zvali Bucko.

" Ivica, ili Bucko kako smo ga zvali je bio nadprosječne inteligencije. Često je uspjevao da zadivi i iznenadi svoje učitelje i nastavnike svojim znanjem i dovitljivošću", kaže Siniša Blagojević, jedan od školskih drugova premijera Srbije.

Volio je da se igra

Njegov drug se sjeća još da je Dačić kao momčić volio sve što i njegovi vršnjaci u tim godinama.

"Igrao je rukomet, fudbal, družio se sa svima. Činjenica da potiče iz porodice gde je otac policajac govori da je bio miran i povučen dječak, skroman i nenametljiv po prirodi, ali ne i po znanju", priča Blagojević.

Osim što je bio povučen i nenamteljiv, Siniša dodaje da Ivica nije bio iz bogate porodice, njegovi su živjeli od jedne plate i da su roditelji da bi omogućili njemu i sestri da se školuju, išli da beru pečurke i šipurak.

Dačićevi roditelji su prije dvije godine prodali kuću u Žitorađi i odselili se u Prokuplje. Ni oni, kao ni Ivica nijesu nametljivi.

"To su divni ljudi, po svemu skromni i nenametljivi. Pa, Desimir je do prije nekoliko godina vozi „fiću“ iz 1977. godine", kaže njihova bivša komšinica Ljiljana Marinković iz Žitorađe.

Onda je mali Ivica postao premijer

Međutim, premijer je brzo zaboravio svoj kraj, prema riječima nekih stanovnika, čim se je politički odrastao, sada ih zaobilazi i u kampanjama.

"Želim mu sve najbolje, ali je on zaboravio na kraj u kome je odrastao. Često nas i u kampanji zaobilazi. Nadam se da će sada, kada je premijer uraditi nešto i za nas", kaže Živorad Marinković.

Galerija

Bonus video: