Dačić: Finansijski sektor je najveći neprijatelj naroda

"Pogledajte gdje idu profiti banaka, da li ostaju u Srbiji ili idu u inostranstvo. Zar smo dotle došli da naš siromašni narod finansira strane banke"
12 komentar(a)
dačić, Foto: Novosti.rs
dačić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 11.07.2012. 18:08h

Mandatar za sastav vlade Ivica Dačić izjavio je danas da je finansijski sektor "najveći neprijatelj naroda" i da neko treba da snosi odgovornost za loše stanje u finansijama i ekonomiji.

Nije narod glasao da banke i bogati budu još bogatiji

"Nije narod glasao da banke i bogati budu još bogatiji. Narod nije zadovoljan ekonomskom situacijom, a ni ja lično, a naročito nisam zadovoljan izjavama koje dolaze iz finansijskog sektora, a koje su u nesaglasju sa stavovima stranaka koje su pobijedile na izborima", rekao je Dačić na molbu da prokomentariše pisanje pojedinih medija da će guverner NBS Dejan Šoškić biti smijenjen.

On je dodao da svako ima svoju odgovornost i da to što je neko izabran za vrijeme prethodne vlasti ne znači da treba da bude smijenjen, ali ni da ostane do kraja mandata ukoliko ima nesaglasja sa drugim državnim organima.

Poreski sistem i sve ostalo treba da bude takav da oni koji imaju najviše i snose teret krize

Dačić je napomenuo da srpska ekonomska teorija ne prati modernu ekonomsku teoriju Evrope i da on pod tim uslovima neće biti predsjednik vlade.

"Neće meni niko da diktira nešto što je za ovaj narod loše", rekao je Dačić i dodao da poreski sistem i sve ostalo treba da bude takav da oni koji imaju najviše i snose teret krize.

Pokretanje privrede i privredni rast, prema Dačićevim riječima, mora zamijeniti "stezanje kaiša", jer "narod više nema gdje".

"Ne vjerujem finansijskom sektoru, oni ne učestvuju u izborima, ali uvijek vode glavnu riječ, to više neće moći. Finansijski sektor, tajkuni pejorativno, ne upravljaju ovom zemljom", poručio je Dačić i dodao da država ne treba da im prijeti, ali ni da oni "ne treba da varaju narod".

Bonus video: