Afera "pancir": Davinić oslobođen optužbi

Davinić je ranije u dva navrata pravosnažno oslobođen optužbi za dodjelu vojnih stanova pripadnicima "kobri", kao i jednom oficiru
76 pregleda 0 komentar(a)
Prvoslav Davinić, Foto: Novosti.rs
Prvoslav Davinić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 05.07.2012. 13:52h

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas nekadašnjeg ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića i dvojicu oficira optužbi za zloupotrebu službenog položaja prlikom nabavke pancira i druge vojne opreme za vojsku 2005. godine od firme za proizvodnju vojne opreme "Mile Dragić" iz Zrenjanina.

Sud je utvrdio da tužilaštvo nije dokazalo da su Davinić, kao i oficiri Jovica Vučković i Milun Kokanović oštetili budžet državne zajednice sklapanjem ugovora vrednog 176 miliona eura, između firme za proizvodnju vojne opreme "Mile Dragić" iz Zrenjanina i Vojske SCG.

Tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu na današnju presudu Apelacionom sudu u Beogradu, koji može da je potvrdi, preinači ili ukine i naloži novo suđenje.

Davinić je ranije u dva navrata pravosnažno oslobođen optužbi za dodjelu vojnih stanova pripadnicima "kobri", kao i jednom oficiru.

Nedavno prvostepenom presudom oslobođen je i optužbi za poklanjanje Crnoj Gori jednog vojnog broda.

Sudi mu se još zbog optužbi za ugovaranje kupovine špijunskog satelita od izraelske kompanije, a taj slučaj je u javnosti poznat kao "afera satelit".

Bonus video: