Dodik odlikovao Koštunicu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas najviše državno odlikovanje Orden Republike Srpske bivšem premijeru Srbije Vojislavu Koštunici
59 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2012. 17:08h

Prilikom dodjele ordena Koštunica je poručio da mu je jedna od najvećih briga bila sudbina i napredak Republike Srpske.

"Napredak Srbije i napredak Srpske predstavljaju naš najveći nacionalni interes, interes srpskog naroda. Nadam se da sam dao svoj doprinos da Republika Srpska bude ono što je danas i posebno ono što može da bude i što će biti sjutra", rekao je Koštunica, koji je i lider Demokratske stranke Srbije.

On je rekao da je uvjeren da je Republika Srpska izgrađena na najčvršćim temeljima, što je pouzdan zalog i garancija njene uspješne i sigurne budućnosti.

"Najiskrenije Vam zahvaljujem što ste mi pričinili ovu veliku, najveću čast i želim Republici Srpskoj da u miru i blagostanju napreduje na korist srpskog naroda i svih njenih građana", rekao je Koštunica, a saopšteno je iz DS S.

On je rekao i da je Vidovdan "luča srpske istorije" i da zato sve važno što se desilo srpskom narodu i srpskim državama obasjano je i prožeto svjetlošću Vidovdana.

"I zato, šta je drugo moglo biti slava Vojske Republike Srpske nego Sveti knez Lazar i Vidovdan. I baš zato, i dvadesetogodišnjica Republike Srpske počiva na čvrstim, drevnim temeljima i istini, a to je Vidovdan. Sve vrijedno i trajno što smo kao narod uspjeli da stvorimo i sačuvamo zasnovano je na istini Vidovdana", naglasio je Koštunica.

On je rekao da je za njega orden koji je dobio kruna svega što je radio i da orden prima sa osjećanjem ponosa i posvećuje ga srpskom narodu koji i danas mučenički strada na Kosovu i Metohiji i srpskom narodu u Srpskoj i Srbiji.

Koštunica je rekao da će zauvijek biti i ostati iskreni prijatelj Republike Srpske i da će kao i do sada sve svoje snage usmjeriti na razvoj i unaprjeđenje nacionalnih interesa srpskog naroda sa obije strane Drine.

Dodik je odlikovanje Koštunici dodijelio povodom Vidovdana i 20 godina Republike Srpske.

Odlikovanja treba da dobiju i šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livneu, bivši bokser Dragomir Batara, humanista LJiljana Rikić i Gradski tamburaški orkestar Banja Luka.

Koštunica i Livne odlikovani su Ordenom Republike Srpske na lenti, Gradski tamburaški orkestar Ordenom Njegoša prvog reda, Batar Ordenom Njegoša drugog reda, a Rikićeva Ordenom Krsta milosrđa.

Galerija

Bonus video: