Mostar: Neredi nakon utakmice Hrvatska - Španija

Policija je uspjela da zaustavi huligane koji su krenuli iz (većinski naseljenog Hrvatima) zapadnog prema (većinski naseljenom Bošnjacima) istočnom dijelu grada
56 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2012. 08:52h

Pošto je Hrvatska izgubila od Španije na Evropskom prvenstvu u fudbalu, u Mostaru je prošle noći grupa huligana sa takozvane zapadne ,"hrvatske" strane grada, krenula prema istočnoj strani, i kamenjem napala policiju, javlja agencija Beta.

Mostar je praktično, mada nezvanično, podijeljen na zapadni i istočni dio - u jednom živi većinsko hrvatsko, a u drugom bošnjačko stanovništvo.

Poslije poraza Hrvatske u utakmici sa Španijom, grupa huligana počela je da izaziva nerede nedaleko od nekadašnje ratne linije razdvajanja (Španski trg), gdje je policiju zasula kamenicama, javlja bosanski portal "Klix".

Policija je uspjela da zaustavi huligane koji su krenuli prema istočnoj strani grada.

Poslije poraza Hrvatske, grupa huligana počela je da izaziva nerede nedaleko od nekadašnje ratne linije razdvajanja, gdje je policiju zasula kamenicama

Kako javljaju lokalni mediji, stanje bilo haotično: mladići su policijacje gađali i bocama, čupali i bacali saobraćajne znake, palili kontejnere sa smećem.

Kad je došlo policijsko pojačanje, upotrijebljen je suzavac, a specijalci su potisnuli huligane tamo odakle su došli.

Nema zvaničnih informacija o povrijeđenima, ni o materijalnoj šteti.

Policija je sinoć privela sedam huligana, a mediji javljaju da je u sukobu lakše povrijeđeno nekoliko policajaca.

Galerija

Bonus video: