Sahranjen teolog Radovan Bigović

Bigović je rođen u Nikšiću 1956. godine. U Beogradu je završio dva fakulteta - Pravoslavni bogoslovski, na kome je i doktorirao i Filozofski u grupi za filozofiju
344 pregleda 1 komentar(a)
Radovan Bigović, Foto: Blic.rs
Radovan Bigović, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 04.06.2012. 12:49h

Profesor Bogoslovskog fakulteta, protojerej-stavrofor Radovan Bigović sahranjen je danas na Zemunskom groblju u prisustvu članova porodice, mogobrojnih prijatelja i poštovalaca, prenosi "Blic".

Sahrani su prisustvovali i predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsjednik Skupštine grada Aleksandar Antić, urednik nedjeljnika "Pečat" Milorad Vučelić, Vuk Drašković, Aleksandar Tijanić, Dragan Hadži Antić, sportisti Dragan Džajić i Dejan Bodiroga, biviši rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević, glumci Nenad Jezdić i Lidija Vukićević i mnogi drugi.

Bigović je rođen u Nikšiću 1956. godine. U Beogradu je završio dva fakulteta - Pravoslavni bogoslovski, na kome je i doktorirao i Filozofski u grupi za filozofiju. U dva mandata je bio dekan Pravoslavno bogoslovskog fakulteta. Smatra se jednim od najvećih teologa današnjice.

Bio je član Udruženja književnika Srbije, i urednik filozofsko-teološke biblioteke "Službenog glasnika" Republike Srbije.

Pored knjiga objavio je oko sto studija, članaka i eseja u raznim časopisima u zemlji i inostranstvu. Posebno se bavio odnosima Crkve i društva.

Bio je vršilac dužnosti starješine manastira Svetog Arhangela Gavrila u Zemunu.

Jedan je od osnivača Hrišćanskog kulturnog centra i njegov višegodišnji predsjednik. Dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije, Zlatnog beočuga Kulturno-prosvjetne zajednice Beograda i plakete zaslužnog građanina Zemuna.

Oženjen je, otac dvoje djece.

Bonus video: