Banat: Bombom na goste kafića, stradalo troje, 8 povrijeđeno

Tragedija se dogodila kada je obezbjeđenje kafića pokušalo da spriječi četvoricu mladića iz susjednog sela Sefkerin da uđu u objekat
67 pregleda 0 komentar(a)
policija, Srbija, Foto: Srbija.rs
policija, Srbija, Foto: Srbija.rs
Ažurirano: 03.06.2012. 09:31h

Tri osobe su rano jutros poginule, a osam je povrijeđeno u eksploziji bombe u kafeu u banatskom mjestu Idvor kod Kovačice, potvrdio je Tanjugu predstavnik za štampu pančevačke policije Novica Antonić.

On je kazao da su povrijeđeni prebačeni u bolnice u Zrenjaninu i Pančevu i Urgentni centar u Beogradu, dodajući da za sada nije poznat stepen zadobijenih povreda. Antonić je naveo da je uviđaj u toku i da se utvrđuju motivi koji su doveli do tog tragičnog događaja.

Kako je prenio RTS, tragedija se dogodila kada je obezbjeđenje kafića pokušalo da spriječi četvoricu mladića iz susjednog sela Sefkerin da uđu u objekat. Poslije svađe na ulaznim vratima S.B. (34) aktivirao je ručnu bombu, u čemu je pokušao da ga spriječi brat I.B, ali u tome nije uspio. Obojica su poginuli, a identitet treće osobe nije poznat.

Kako je Tanjugu rekla predstavnica za štampu Opšte bolnice u Zrenjaninu Maja Sladojević, dvije osobe muškog pola su u toku noći, između 2.30 i tri sata primljene u urgentni centar te bolnice. Povrijeđeni su starosti 34 godine i 20 godina.

Prema njenim riječima, povrede obojice su prvog stepena hitnosti - jedan je primljen sa gelerima po cijeloj lijevoj polovini tela, a drugi sa gelerima po stomaku, licu, natkoljenici. Urađena je dijagnostika, povrijeđeni su zadržani na liječenju u bolnici, u stabilnom su stanju, svjesni i nisu životno ugroženi, dodala je Sladojevićeva.

Eksplozija se dogodila kada je bačena bomba na goste u kafe-baru "Dama" u kome je bilo oko 150 gostiju.

Bonus video: